Pollution and Process Monitoring Ltd (PPM) is leverancier van on-line analysers voor afvalwater en oppervlakte water alsmede voor controle- en afvalwaterverwerkings toepassingen. PPM vervaardigt onder andere een familie van on-line TOC analysers bekend onder de handelsnaam PROTOC®. Deze analysers meten continu op de aanwezigheid van organische vervuiling in water, daarbij ondersteunt door innovatieve bemonsterings technieken. Ook is er een laboratorium systeem verkrijgbaar, Labtoc®, voor discrete analyses. Aanvullende aktiviteiten omvatten consultatie, ontwerp van systemen, installatie en ingebruikname, training en nazorg.

PPM is in 1990 opgericht door een klein team van hoog gekwalificeerde ingenieurs, pioniers op het gebied van on-line TOC (Total Organic Carbon) monitoring. Deze producten vinden voornamelijk hun toepassing binnen de volgende industrieën: chemie en agrochemie, pharmaceutica, levensmiddelen, engineering, vliegvelden en energie centrales.

TOC – het PPM proces
Pollution and Process Monitoring (PPM) heeft de UV-persulfaat techniek geoptimaliseerd en geschikt gemaakt voor on-line TOC metingen. Het Protoc® ontwerp biedt daarom vele voordelen ten opzichte van alternatieve methoden, in het bijzonder bij gebruik voor in-situ analyse. De meting is continu, kan meer dan één stroom bemonsteren, is zelfreinigend en kan worden uitgerust met automatische chemische reiniging en automatische calibratie.

 

PRODUKTEN

PROTOC®
PROTOC® is een snel, betrouwbaar en flexibel on-line analyse systeem ontwikkeld voor het real-time meten van TOC/TC concentraties. Het instrument bestaat uit een analyser gedeelte, meestal inclusief controller, welke de lokale uitlezing en output signalen verzorgt. Het meetbereik is vanaf 0-5 tot 50.000 ppm (bij verdunnen van het monster) voor de standaard PROTOC® en 0-500 ppb voor de PROTOC® TL versie.

Protoc
[ Download PDF ]

Protoc 300
 

Protoc TL
[ Download PDF ]

De Protoc® range omvat de volgende instrumenten:

 • Protoc® 100
  Gunstig geprijsde analyser met handbediening voor calibratie / nul instelling en reinigen.
 • Protoc®300
  Geautomatiseerde analyser voor enkel strooms analyse
 • Protoc® microSpyder and Web(s)
  Multi-point 1-4 strooms analyser met touch screen controller
 • Protoc® Spyder and Web(s)
  Geavanceerde multi-point 1-4 strooms analyser met touch screen controller

 

LABTOC®
LABTOC® is een snel, betrouwbaar en zeer nauwkeurig systeem voor laboratorium analyse van water-monsters. Het meet TOC en/of TC aan enkele of meervoudige monsters met een bereik vanaf 0-10 ppm tot 0-4.000 ppm (TL optie vanaf 0-500 tot 40.000 ppb).

Labtoc
[ Download PDF ]

Of het nu gaat om een enkel instrument of om een complex monitoring systeem, wij leveren de juiste meettechniek bij minimaal onderhoud, voor welke toepassing dan ook.

Om PDF-bestanden te kunnen lezen, heeft u de gratis Adobe Acrobat Reader-software nodig.